Kula Maden Suyu Yararları

  • Kemik sağlığını geliştirir.
  • Vücut yağını dengeler.
  • Kan basıncını dengeler.
  • Kötü kolestrol üretimini durdurur.
  • Sindirimi kolaylaştırırsınız.
  • Mide asidini dengeler.
  • Kas gelişimine katkı sağlar.
  • Cildin parlaklığını arttırır, saçları güçlendirir.

MADEN SUYU VE SODA ARASINDAKİ FARK NEDİR?


Yerkabuğunun çeşitli derinliklerinde, uygun jeolojik şartlarda kendiliğinden oluşan, bir veya daha fazla kaynaktan yeryüzüne çıkan, mineral içeriği ve diğer bileşenleri ile tanımlanan, her türlü kirlenme riskine karşı korunmuş ve 1 litresinde 1000 miligramın üzerinde eriyik mineral ve 250 miligramın üzerinde doğal karbondioksit gazı içeren doğal mineralli sulara doğal maden suyu ismi verilir.

Soda ise, hiçbir mineral kaynağı olmayan, kimyasal işlem ile bunların eklendiği sulara karbondioksit gazı da ilave edilerek elde edilen yapay içeceğe denir



ŞEKER VE FRUKTOZ ŞEKERİ ARASINDAKİ FARK NEDİR?


Sakkaroz şekeri, diğer adıyla sofra şekeri, şeker pancarı veya şeker kamışından elde edilen şeker türüdür. Fruktoz şekeri ise mısırdan elde edilmektedir.

Kula maden suyu ürünlerinin hiç birinde tatlandırıcı, fruktoz şekeri bulunmamaktadır ve bulunmayacaktır.

Yüzde yüz doğal şeker pancarı kullanılmaktadır.

POTASYUMUN FAYDALARI


Maden suları vücut için önemli mineral kaynaklarından birisi olan potasyum içermektedir. Potasyum;

Kalp sağlığını destekler, tansiyonu dengeler.

Kas çalışmasını düzenler, yorgunluğu giderir.

Hücre metabolizmasında önemli rol oynar.

Kemik ve diş gelişimine katkı sağlar.

Sinir iletimini düzenler, stresi azaltır.

Su dengesini optimize eder.

Kan şekeri seviyesini kontrol altında tutar.

Önerilen günlük potasyum ihtiyacı yetişkinler için 3500 mg'dır. Kula Zengin Mineralli Doğal Maden Suyu potasyum açısından zengin olup bu ihtiyacın karşılanmasına yardımcı olur. Düzenli tüketimiyle vücut fonksiyonlarının daha sağlıklı çalışması sağlanır.


MİNERALLİ SU İÇİN; İÇİRİN


Çünkü, içeriğindeki pek çok mineral sayesinde mineralli sular, insan sağlığına olumlu katkıda bulunuyor. Örneğin magnezyum içeriği yüksek mineralli su tüketenlerde kalbe bağlı ani ölümlerin görülme sıklığı azalıyor, prostat ve meme kanseri daha seyrek görülüyor. Yüksek kalsiyum içeriği kemikleri sağlamlaştırarak, osteoporozdan koruyor, kalsiyum ve magnezyum ikisi birlikte damar ve kasların düzenli çalışmalarına yardımcı oluyorlar. İçilen mineralli suyun bikarbonat içeriğinin yüksek olması ise, asit fazlalığı ile seyreden mide hastalıklarında mide asidini düzenleyici, aynı zamanda şeker hastalığını destekleyici ve kan basıncını düzenleyici etki gösteriyor. Sülfat ise, karaciğer ve safra kesesi ve yollarının düzenli çalışmasına yardımcı oluyor.


MİNERALLİ SULARDA MAGNEZYUM

Mineralli sular ile yapılan çalışmalar yüksek magnezyum içeriğinin kalp ve damar sağlığı açısından önemini ortaya koymuştur. Yüksek Magnezyumlu su tüketen topluluklarda ani kalp ölümlerinin daha az görüldüğü kanıtlanmıştır. Yüksek magnezyumlu mineralli suların ayrıca prostat ve meme kanserinin görülme sıklığını azalttığını bildiren yayınlar bulunmaktadır. Avrupa Birliğinin kabul ettiği yasal düzenlemeye göre bir mineralli suda magnezyum değeri en az 50 mg/L ise, o su magnezyumdan zengin sayılır. Almanya'da ise bu değer 150 mg/L düzeyindedir. Ülkemizde piyasada satılan şişelenmiş mineralli suların ondört tanesinde magnezyum düzeyi 50 mg/L üzeri, iki tanesinde 150 mg/L üzerinde olduğu Anabilim Dalımızca yapılan bir çalışmada gösterilmiştir.

MİNERALLİ SULARDA KALSİYUM

Kemik ve diş sağlığının oluşmasında ve korunmasındaki en önemli elementlerden biri olan kalsiyum, mineralli su içimi ile vücuda alındığında en az süt ve süt ürünlerindeki kalsiyum gibi etkili olmaktadır. Çok sayıda araştırma göstermiştir ki, menopoz sonrası osteoporozu olan kadınlarda yüksek kalsiyumlu mineralli su içilmesi ile vücuda alınan kalsiyum, vücutta aktif etki göstermekte ve osteoporozun önlenmesinde yararlı olmaktadır. Maden sularında kalsiyum için kabul edilen Avrupa birliği değeri en az 150 mg/L dir. Türkiye'de şişelenmiş maden sularının on iki tanesi 150 mg/L nin üzerinde ve bunlardan beş tanesi de 300 mg/L üzerinde kalsiyum içermektedirler.

MİNERALLİ SULARDA BİKARBONAT

Mineralli sularda en sık bulunan anyon olan bikarbonatın sindirim üzerine olumlu etkileri çok eskiden beri bilinmektedir. Bu tip mineralli suların asit fazlalığı ile seyreden mide hastalıklarında (mide yanmasında) mide asidini nötrletici, şeker hastalığında şeker metabolizmasını destekleyici etki gösterdikleri günümüzde kanıtlanmıştır. Ürik asit atılımını arttırıcı ve idrarda taş oluşumunu önlemedeki etkileri nedeniyle, bikarbonatlı suların içilmesi Gut hastalığı ve bazı böbrek taşlarında (ürik asit ve sistin taşları) destekleyici tedavi olarak kullanılmaktadır. Maden sularında bikarbonat için kabul edilen Avrupa Birliği değeri 600 mg/L dir. Türkiye'de şişelenmiş mineralli sular bikarbonat açısından oldukça zengindir ve yirmi tanesinde bikarbonat düzeyi bu değerin üzerindedir.

MİNERALLİ SULARDA SÜLFAT

Mineralli sulardan sülfat içeriği yüksek olanlarının içimi bağırsakların çalışmasını arttırıcı etkileri nedeniyle kabızlığa eğilimde olumlu sonuçlar vermektedir. Safra kesesini çalıştırıcı ve safra yapımını arttırıcı etkileri de sindirim sistemi üzerindeki yararlı etkilerinden diğerleridir. Ayrıca, idrar yollarında kalsiyum fosfat taşlarının önlenmesinde, özellikle kalsiyum sülfatlı sular etkin bulunmuştur. Sülfatlı mineralli sular için kabul edilen Avrupa Birliği değeri en az 200 mg/L dir. Ülkemizde şişelenmiş maden sularında sülfat düzeyi iki tanesinde bu değerin üzerinde, birkaç tanesinde ise buna yakın değerlerdedir. Sonuç olarak, vücudumuzun gereksindiği hem magnezyum ve kalsiyum gibi minerallerin sağlanmasında, hem de sindirim ve barsak sistemleri ve metabolizma üzerindeki olumlu ve sağlıklı etkileri nedeniyle, maden suları günlük yaşantımızın ayrılmaz bir parçası olmalıdır. Günde en az 2 şişe maden suyu içelim ve içirelim.

SİLİKAT MİNERALİNİN ÖNEMİNİ BİLİYOR MUYDUNUZ?

Silikat minerali vücut için hayati önem taşıyan bir madde olup çeşitli fizyolojik işlevlerde rol almaktadır. Kemik, kıkırdak ve bağ dokusunun yapısını güçlendirerek iskelet sistemini destekler. Aynı zamanda cilt, tırnak ve saç sağlığını optimize eder. Hücresel yenilenme ve metabolizmayı hızlandırarak antioksidan kapasiteyi artırır. Ayrıca İngiltere'de akademisyenler tarafından yayımlanan makalelerde alzheimer ve parkinson hastalığına da iyi geldiği kanıtlanmıştır.

Özellikle spor yapan bireyler için silika alımı büyük önem taşır. Yoğun antrenmanlar sonrası vücudun hızlı şekilde toparlanmasına, kas ve eklem dokularının onarım sürecinin kısalmasına katkı sağlar. Böylece performans kaybı minimize olurken sakatlanma riski azaltılmış olur. Silika içeriği yüksek besinler tüketilmelidir. Bu besinler arasında; tam tahıllı ürünler, kuru baklagiller, ıspanak ve maydanoz gibi yeşil yapraklı sebzeler, elma ve muz sayılabilir. En önemli silikat kaynaklarından biri Kula Zengin Mineralli Doğal Maden Suyu'dur. Sade maden suyu içeriğinde 54,67 mg/ lt silikat bulundurmaktadır.

 

Kula Doğal Maden Suyu
şişelerinizi lütfen çöpe
atmayın, kasalara koyun.

Her bilinçli seçiminiz
çevremizi kurtarıyor.